featured

Voor en nabehandeling Peelings maken het verschil

VOOR- EN NABEHANDELING BIJ PEELINGS MAKEN HET VERSCHIL

peelingHet succes van een peeling hangt niet alleen af van het peeling product dat je kiest. Het zijn ook vooral de voor- en nabehandeling die het grote verschil maken.

WAAROM PEELEN?

Een peeling kan worden ingezet om rimpels te verzachten, sporen van acne te vervagen, poriën te verfijnen of pigmentatie te verminderen. Door een laagje dode huidcellen te verwijderen, komt een frissere en meer egale huid tevoorschijn. Oppervlakkige peelings bereiken slechts de bovenste lagen van de epidermis en geven een subtiele huidverbetering, terwijl de meer intensievere peelings tot in de dermis ( de 2de huidlaag) werken, duidelijk zichtbare resultaten geven,  maar ook een langere hersteltijd vragen. De keuze van het juiste product hangt af van het huidtype en de huidconditie.  Maar het succes van de behandeling is ook voor een groot deel afhankelijk van de juiste voor- en nabehandeling.

WAAROM VOORBEREIDEN?

Wanneer je de huid goed voorbereidt op een peeling, heeft de behandeling meer effect. Het resultaat is dan niet alleen beter maar houdt ook langer aan. Daarbij reageert een voorbehandelde huid minder met hyperpigmentatie of erytheem (roodheid) en is de hersteltijd korter. Een goede voorbereiding is dus bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

Enkele weken voor de behandeling start je met een crème met een licht peelende werking. Dat is nodig zodat de peeling straks beter de huid kan penetreren. Afhankelijk van het huidtype is nog een aanvullende voorbereiding nodig. Klanten met lichte huidtypes (Fitzpatrick I, II en III) gebruiken hiernaast een product dat de hydratatie van de huid verbetert en een SPF van minimaal 30 om pigmentatie zoveel mogelijk tegen te gaan. Klanten met donkere huidtypes (Fitzpatrick IV, V en VI) hebben een pigmentonderdrukker nodig die hyperpigmentatie bestrijdt. Daarnaast is een serum met vitamine C aan te raden. Dat geeft de fibroblasten een impuls om meer collageen aan te maken en vermindert ook de kans op pigmentvlekken.

IN DE STOEL

Zit je eenmaal goed voorbereid in de stoel, dan volgt de laatste stap van de voorbehandeling: het ontvetten van de huid. Een vette huid heeft namelijk een hogere pH waarde – en dat kan het effect van de peeling beïnvloeden. Normaal gesproken heeft de huid een pH waarde van rond de 5. Peelings hebben een lagere pH waarde en zijn dus zuurder dan de huid. Hoe lager de pH waarde van de peeling, hoe sterker het effect op de huid. Wanneer de huid een hogere pH waarde heeft, wordt ook de pH waarde van de peeling tijdens de behandeling hoger. En dan bereik je dus een minder goed effect.

EN DAARNA?

Een peeling haalt niet alleen hoorncellen weg, maar tast ook de zuurmantel en het vetlaagje aan. Na een peeling heeft de huid daarom een goede nazorg nodig om de barrièrefunctie zo snel mogelijk te herstellen. De huid heeft nu behoefte aan crèmes met werkstoffen die de huid helpen herstellen en verzachten. Ook is het belangrijk om voor vochtherstel te zorgen. Maar misschien wel het belangrijkste advies; zorg voor een goede zonbescherming. Vlak na een peeling is de huid extreem gevoelig voor UV-straling en kunnen er pigmentverschuivingen optreden. Na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan de zon of de zonnebank. Advies is een SPF van factor 30 of hoger te gebruiken, elke keer wanneer je buiten komt. De SPF moet meerdere keren per dag worden aangebracht, ook op dagen dat de zon niet schijnt.

Bron ; Beautyspot

Tags: , , ,