featured

Wat is er zo bijzonder aan Hyaluronzuur ?

 

Als er één ingrediënt bejubeld is in cosmeticaland de afgelopen jaren dan is dat wel Hyaluronzuur. Sommige van die trendy ingrediënten zijn meer een hype dan dat ze echt effectief zijn, maar de roem van hyaluronzuur is terecht. Dit huid herstellende ingrediënt is weldadig voor alle huidtypen en doet vooral de ouder wordende huid veel goed. Wat is er zo bijzonder aan hyaluronzuur? En hoe werkt het?

Hyaluronzuur hydrateert en geeft volume

Hyaluronzuur is geen nieuw ingrediënt, intraditionele vorm wordt het veel in cosmetica producten gebruikt. Het is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. 50% van het hyaluronzuur in het lichaam komt voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. Het schijnt dat de stof tot wel 1000 keer zijn gewicht in vocht kan vasthouden!

Kortom hyaluronzuur hydrateert,  zorgt voor volume in de huid, voor cel herstel en bestrijdt ontstekingen! Deze wetenschap in combinatie met nieuwe geavanceerde vormen van hyaluronzuur zorgt dat het steeds meer wordt verwerkt in cosmetica.

Afname bij ouder worden

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. Gewrichten boeten in op souplesse. Hetzelfde geldt voor de huid. Een rijpere huid is daarom ook minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid.

Wat de huid betreft

Doordat hyaluronzuur zo goed vocht kan vasthouden, kan het inderdaad fijne lijntjes verminderen. Je vindt de stof dan ook in heel veel antirimpelproducten terug. Epidermaal hyaluronzuur (in de bovenste huidlaag) is slechts  2 à 3 uur werkzaam in de opperhuid. Deze traditionele grote moleculaire vorm vind je vaak terug in cosmetica producten en kan niet in de diepere huidlagen terecht komen. Deze vorm in de opperhuid neemt ook aanzienlijk af naarmate we ouder worden maar kan dus ook weer worden aangevuld. Hyaluronzuur in de dermis (2de huidlaag) heeft een levensduur van ongeveer een dag. Dit is een redelijke stabiele vorm tijdens de levensduur.

Nieuwe technologieën

Je lichaam produceert continu hyaluronzuur in de huid, maar zowel intrinsieke als extrinsieke veroudering leiden tot een vermindering van de productie. Meerdere geavanceerde technologieën werken synergetisch met het lichaam samen om het lichaamseigen hyaluronzuur te verbeteren van binnenuit.

Het aanbrengen van meerdere vormen van hyaluronzuur maakt afgifte mogelijk op verschillende dieptes van de huid met tot wel 50x sterker vochtbindend vermogen en 5x langer vasthoudend dan traditioneel hyaluronzuur. Dus dan heeft het zéker wel zin om dit te gebruiken. Anders dan de producten waar alleen de traditionele vorm in verwerkt zit.

Nieuwe technologieën zijn;

  • Traditioneel hyaluronzuur; groot moleculair, houdt vocht vast en regelt hydratatie van het huidoppervlak. Kan lastig diep in de huid doordringen
  • Ultra laag moleculair hyaluronzuur; extreem kleinere moleculen voor een diepere penetratie en vochttoename
  • Crosslinked hyaluronzuur; time released hyaluron voor 50x meer capaciteit en tot wel 5x langer na 24 uur tov traditioneel hyaluron.
  • In liposomen ingekapseldhyaluronzuur; in vet oplosbare formule , verhoogt aanzienlijk de penetratie van hoog moleculair hyaluron.
  • Daarnaast extra toevoeging van herstelfactoren, peptides, CoQ10, anti oxidanten. Peptiden en herstel factoren stimuleren de collageen en elastine opbouw, terwijl anti oxidanten het hyaluronzuur in de huid beschermen tegen afbraak.

De combinatie van al deze vormen samen in 1 product zal een heel ander resultaat geven.

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype. Het ingrediënt werkt echter het beste in een vochtige omgeving. Dus belangrijk is dat je altijd combineert met een goed verzorgingsproduct.

Ook wordt hyaluronzuur gebruikt bij cosmetische behandelingen met fillers. Een injectie met hyaluronzuur kan er namelijk voor zorgen dat bepaalde plekken in het gezicht tijdelijk weer meer volume krijgen en rimpels worden ‘opgevuld’. De stof wordt na verloop van tijd ook weer afgebroken  weer afgebroken in de huid.

 

Tags: , , , ,