featured

Verslaafd aan lippenbalsem?

Kun je verslaafd raken aan je lip balsem? Er bestaan wel degelijk mensen met een lippen balsem verslaving maar dit is een ‘psychisch’ fenomeen en heeft niets te maken met fysiologische gewenning.

 

Insmeren is helemaal niet onverstandig

Toch is het regelmatig insmeren van je lippen nog niet zo onverstandig. De huid van de lippen bevat geen talgkliertjes, daarom drogen ze ook sneller uit bij bijvoorbeeld koud weer. Talg bevat een natuurlijk zon beschermingsfactor, het ontbreken van talg maakt je lippen ook gevoeliger voor de stralen van de zon. De zon zorgt er voor dat je lippen op den duur dunner worden en er meer lijntjes ontstaan.

Het is, als je je lippen mooi wilt houden, dus juist heel verstandig om je lippen te beschermen met een  crème met een beschermingsfactor. Helaas bevatten juist een aanzienlijk deel van de lippenbalsems irriterende stoffen. Aan veel producten zijn mint, eucalyptus, kleurstoffen en geur/smaakstoffen toegevoegd die de dunne en gevoelige huid zeer snel irriteren en beschadigen. En dat merk je doordat je lippen vervelend aan gaan voelen, je velletjes gaat zien of je lippen zelfs barsten. De reactie is vaak nog meer smeren zodat je uiteindelijk in een vicieuze cirkel belandt. Kies dus een lippen balsem met SPF maar zonder kleurstoffen of smaakjes. Heb je een goed product gevonden dan kan je deze gerust dagelijks gebruiken.

De nieuwe lipbalm van beMineral® zit boordevol mooie ingrediënten die je lippen mooi verzorgd, zacht en soepel te houden. Het is een echte vitaminebom!

De Vitamin Lipbalm is een hydraterende, voedende en herstellende balsem voor droge lippen. De lippenbalsem combineert de herstellende eigenschappen van Vitamine E met de voedende eigenschappen van Shea Butter en Camelia olie.

beMineral® lipbalm is 100% natuurlijk en bevat een natuurlijke SPF 15 die de lippen beschermt tegen UVA en UVB straling.

In twee variaties te krijgen; de Natural en de heel licht roze getinte Soft Rose .
Ingrediënten:  Shea Butter, Camelia Olie, Vitamine, IJzer Oxide , Vanille, Kokos

Verkrijgbaar bij Flash-Care.  info@flash-care.nl

Tags: , , , , , ,