Special care

Een mooie gezonde huid

WAT HEB JE ER VOOR NODIG?

Het verouderingsproces van de huid gebeurt eigenlijk op twee manieren. Enerzijds heb je de intrinsieke veroudering, die wordt bepaald door genetica en tijd, anderzijds is er de extrinsieke veroudering, die het gevolg is van omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan de zon.  Gelukkig is de wetenschap aan het ontdekken dat je huid ook perfect reageert op de juiste zorg. Om dat te doen helpt het om te begrijpen wat de twee belangrijkste oorzaken zijn bij de veroudering van de huid.

VERLIES VAN ONDERSTEUNING

De huid is opgebouwd door een eiwitstructuur genaamd collageen. Deze ondersteunt de huid en geeft een jeugdige, strakke uitstraling. De structuur wordt gevormd door een gelachtige substantie bekend als glycosaminoglycanen (GAG’s) , samen met vet.  Een tekort aan glycosaminoglycanen kan het verouderingsproces versnellen doordat het leidt tot collageen vermindering en een verlies van elasticiteit.  Hardwerkende cellen als fibroblasten, die leven in de basis van de huid, produceren een continue toevoer van vers collageen en GAG’s . Fibroblasten maken ook het enzym collagenase . Dit breekt de oude collageen vezels af zodat ze kunnen worden vervangen door nieuwe. Dit houdt het frame van uw huid sterk. Wetenschappers hebben ontdekt dat de fibroblasten bij de ouderwordende huid nog steeds nieuw collageen en GAG’s kunnen maken maar ze ontvangen niet meer zoveel signalen om dat te doen. Ondertussen blijven ze wel collagenase ontwikkelen dat de structuur nog steeds ontmantelt. Wat resulteert in een onbalans tussen afbraak en opbouw. Blootstelling aan de zon veroorzaakt oxidatieve schade die het proces van de collagenase versnelt, waardoor er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

UV straling van de zon veroorzaakt eigenlijk twee soorten schade. UVB straling; veroorzaakt zonnebrand en verhoogt het risico op huidkanker. UVA straling; schaadt ook het DNA en stimuleert de afbraak van collageen en remt de nieuwvorming van collageen door de fibroblasten.

JE HUID BESCHERMEN, REPAREREN EN OPBOUWEN.

Er zijn een aantal bekende voedingsstoffen waarvan bewezen is dat ze van essentieel belang zijn voor een gezonde huid.

Dit zijn; beta-caroteen, vitamine E, vitamine C, citrus bioflavonoïden, druivenpit extract. Deze voedingsstoffen samen werken als krachtige anti-oxidanten ter bescherming , het behoud en het herstellen van collageen, maar ook ter bescherming tegen zonnestralen.  Er zijn meer voedingsstoffen met een goede, huidverzorgende invloed. T.w. lycopeen, niacinamide (B3), ceramiden, selenium, resveratrol, bessen, druiven, groene thee, granaatappel … etc…

Inwendige bescherming kun je dus krijgen door het eten van groente en fruit. Een half uur voor blootstelling aan de zon extra anti-oxidanten tot je nemen helpt je te beschermen tegen de UV schade van de zon, zonder daarbij de essentiёle vitamine D3 productie te blokkeren . De kleurstoffen die planten produceren om zichzelf tegen zonlicht te beschermen werken namelijk ook voor ons. Anti-oxidanten ;

– verhogen de natuurlijke bescherming van binnenuit tegen zonneallergie, verbranden,       photo-ageing (pigmentvlekken, rimpels , aantasting collageen en elastine…)

– bevatten natuurlijk UV filters

– neutraliseren de schadelijke effecten van de zon zonder de aanmaak van vit. D3 te blokkeren

Helaas is de huidige voeding grotendeels geraffineerd waardoor het soms lastig is voldoende uit onze voeding te halen. Natuurlijke suppletie is dan noodzakelijk!

EEN MOOIE, JONGE EN VOORAL GEZONDE HUID

CONCLUSIE;

Een huid zo lang mogelijk mooi , jong en gezond houden is dus wel degelijk mogelijk. Je kunt een proces omkeren. Je hoeft er niet ouder uit te zien dan je bent. Je kunt ervoor zorgen dat de collageen afbraak niet harder gaat dan de nieuwe collageen aanmaak, want dat zou achteruitgang betekenen. Ouderdom is niet te voorkomen, maar je kunt wel degelijk een huid zo lang mogelijk mooi en gezond houden op een natuurlijke manier. Hoe? Door vooral natuurlijke, hoogwaardige voeding tot je te nemen en dit extra aan te vullen met natuurlijke nutricosmetics. Flash-Care heeft gekozen voor LavieSage .  De producten van LavieSage zijn natuurlijk, veilig en zuiver, en zijn ontwikkeld om uw gezondheid en uw huid te ondersteunen, voeden  en te verbeteren met het beste wat de natuur te bieden heeft. Daarnaast dagelijks gebruik van goede huidverzorgingsproducten de zogenaamde cosmeceuticals. En regelmatig de huid activeren. De huid actief houden door bijvoorbeeld een dermaroller behandeling of een fruitzuur peeling. En natuurlijk niet teveel stress en een gezonde levensstijl. Zo krijg je daadwerkelijk huidverbetering.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,