slider, Special care

Anti rimpelcremes werken niet….

Crèmes kunnen veel, maar ze kunnen rimpels niet laten verdwijnen of een verslapte huid strak trekken. Goed om te weten. Wat je wél kunt doen is een heleboel. Je huid gezonder maken, gladder en stralender, je huidstructuur verbeteren en je huid beschermen tegen de zon. Van anti oxidanten tot fruitzuren en gezonde voeding. En vooral niets geloven van al die reclamekreten

De strijd tegen rimpels: no time to waste.
Als er één collectief gedachtegoed bij vrouwen (en veel mannen) bestaat, dan is dat de wens om mooi oud te worden. Met andere woorden; we willen wel de levenswijsheid maar niet de slappe huid, pigmentvlekken en diepe groeven. En dat maakt ons een makkelijke prooi voor al die cosmeticaproducenten die ons willen laten geloven dat de jeugd in het potje verpakt zit. De gemiddelde nuchtere Nederlandse dermatoloog is van mening dat al die dure crèmes onzin zijn. En dat je beter kunt smeren met een beetje vet en wassen met water. Producten in de prullenbak dus! De waarheid is een stuk genuanceerder. Want als we weten hoe we onze huid moeten verzorgen en beschermen kunnen we nog heel lang een mooie huid hebben! No time to waste…..

Huidveroudering en huidveroudering
Er bestaan twee soorten huidveroudering; intrinsieke- en extrinsieke huidveroudering. Intrinsieke huidveroudering, ofwel de natuurlijke veroudering (veroorzaakt door onze eigen genen), bezorgt ons fijne rimpeltjes, een dunnere huid, minder vet en botmassa waardoor het gezicht wat gaat invallen, en een drogere huid. Maar de vale, dikke, stugge bijna leerachtige huid met pigmentvlekken en diepe rimpels is het gevolg van extrinsieke veroudering. Zoals de naam al zegt komt extrinsieke veroudering van buitenaf. Naast zon zijn roken, chronische huidirritatie door bijvoorbeeld verkeerd cosmeticagebruik, mimiek (denk aan de fronsrimpels) en alcoholgebruik de belangrijkste oorzaken. Laat nu net die extrinsieke veroudering nu al veel eerder optreden dan ‘natuurlijke’ veroudering en een veel belangrijker deel uitmaken van je veroudering- proces! Zeker als je een lichte huid hebt… En nu het goede nieuws, juist aan die extrinsieke huidveroudering kun je iets doen.

Gouden regels

Gebruik GOEDE cosmetica producten;

Dit zal wellicht betekenen dat je een aantal producten weg moet gooien die je nu gebruikt . Want, schrik niet, veel cosmetische producten veroorzaken rimpels ipv bestrijden. Producten die parfum, gedenatureerde alcohol of andere irriterende stoffen bevatten, beschadigen de barrière functie van je huid. Dus als het lekker ruikt kan het in de prullenbak. De huid wordt door deze stoffen kwetsbaar en kan zichzelf niet meer goed beschermen voor invloeden van buitenaf. Ontstekingen, irritaties en allergieёn hebben vrij spel. En helaas, dagelijks irritatie van de huid versnelt juist het verouderingsproces !!

Kies producten met anti oxidanten;
De oudere huid maakt zelf minder van deze stoffen aan die de cellen van je huid moeten beschermen. Vit. E, C, niacinamide (B3) , groene thee extract, druivenpit ectract, Q10… etc.. Vitamine C en B3 zijn echte anti-ageing stoffen. Zorg wel dat ze vooraan in de ingrediёntenlijst staan anders is de hoeveelheid te verwaarlozen en kan het niets doen. Zo werkt vit. C ook alleen maar als dit boven in de lijst staat vermeld èn in een luchtdicht pompje is verpakt. Vit. C in een potje dat steeds open gaat vervliegt. Dat werkt niet.

Gebruik een exfoliant;
Als je ouder wordt , wordt de laag dode huidcellen dikker. Dit veroorzaakt de vale teint. Exfoliants (AHA’s, fruitzuren) maken de dode hoornlaag van je huid weer dunner en je huid wordt gladder en frisser. Salicylzuur werkt goed bij een vette huid en een huid met onzuiverheden. Voor de droge, verouderde en door de zon beschadigde huid gebruik je glycolzuur of melkzuur. Deze zorgen er bovendien voor dat je meer collageen en elastine gaat aanmaken . De juiste concentraties en PH waarden zijn hierbij wel erg van belang. AHA’s (fruitzuren) zijn ook krachtige moisturizers die de huid stimuleren tot het produceren van hyaluronzuur. Let op, exfoliants kunnen in het begin irriteren, want ze werken echt !!! Bouw het rustig op. Je huid zal ook gevoeliger worden voor zonlicht.

Ga nooit de deur uit zonder zonnecrème;
Gebruik elke dag, zomer en winter, binnen en buiten, een beschermende crème. Met een zonnefilter van minimaal SPF 15 in de winter en SPF 30 in de zomer. De zon is veroorzaker nr 1 van rimpels, pigmentvlekken, verlies van elasticiteit en andere verouderingsverschijnselen. Om over huidkanker nog maar te zwijgen. Ga niet onder de zonnebank, de UVA straling veroudert je huid nog sneller.

Verder;

Stop met Roken
Rokers krijgen niet alleen meer rimpels rondom de mond. Door de verminderde doorbloeding van de huid en toegenomen hoeveelheid radicalen wordt de huid dikker, krijgt het een ongezonde bleek gelige kleur en ontstaan er op jonge leeftijd al rimpels. Zelfs stoppen na zeer langdurig gerookt te hebben kan de huid al aanzienlijk verbeteren.

En natuurlijk minder suiker en alcohol met mate
Ook slechte koolhydraten veroorzaken rimpels. Deze gaan namelijk verbindingen aan met bepaalde stoffen in de huid die op hun beurt weer het collageen en elastine beschadigen. In een studie die in 2007 verscheen in het British Journal of Dermatology werd aangetoond dat dit “versuikerings-effect” zichtbaar wordt vanaf je 35ste. En hoewel een glaasje wijn antioxidanten bevat, kan overmatige alcoholconsumptie de huid juist versneld doen verouderen. Hou dus maat.

Relaxed door het leven
Het is wetenschappelijk bewezen dat je huid door stress versneld kan verouderen. Chronische stress zorgt voor meer vrij radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.

Dus;

Dus…. door dagelijks de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, en de huid actief te houden door bijvoorbeeld regelmatig een dermaroller behandeling, laser, fruitzuur peeling of microdermabrasie behandeling te ondergaan, kun je je huid zo lang mogelijk mooi en gezond houden. En natuurlijk niet teveel stress, de juiste voeding en een gezonde levensstijl. Dit alles doet meer goed voor je huid dan een anti rimpel crème..


Flash-Care werkt met het huidverzorgingsproduct Priori ®, dit is een cosmeceutical.
Priori® is vrij van geurstoffen , parabenen, mineralen vetten en overige irriterende stoffen. Bevat AHA’s (melkzuur) voor exfoliatie en moisturizen de huid. Dit in de juiste dosering en met een PH waarde om werkelijk resultaten te kunnen bereiken zonder de huid te irriteren . Daarnaast bevat Priori ® anti oxidanten voor bescherming van de huidcellen.

Tags: , , , , , , , , ,