Rimpelbehandeling of volume met fillers

Rimpelbehandeling met fillers

Tijdens een behandeling (gemiddelde duur 20-45 minuten) worden de tijdens de intake besproken ‘probleemgebieden’ in jouw gezicht behandeld met een non permanente filler. Dit is een filler die volkomen wordt afgebroken door het lichaam.

Afhankelijk van het te behandelen gebied wordt gebruik gemaakt van een naaldje en/of canule (te vergelijken met een naald zonder scherpe punt waardoor er minder aanleiding gegeven kan worden tot een bloeding en je veiliger kunt werken) om de filler te plaatsen in het benodigde gebied. Dit is een handeling die over het algemeen weinig belastend is. Voordat de injectie(s) worden geplaatst, wordt de huid eerst goed gereinigd met antiseptica.

Gebieden waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld een verbetering van de contouren van de kaak, het liften van de mondhoeken en het verzachten van het gebied net daaronder, de marionetlijnen. Ook een te kleine of teruggetrokken kin kan worden gecorrigeerd met een filler. En zo zijn er dus vele indicatiegebieden in het gelaat om met behulp van fillers te behandelen.

 

 

Na de behandeling
Na de behandeling zie je direct resultaat, echter in de meeste gevallen is het resultaat na 2-4 weken op zijn best. Het wordt wel aanbevolen overmatige blootstelling aan zon/UV straling en sauna te vermijden gedurende één week na de behandeling, de eerste 2 weken na de behandeling geen schoonheids- en/of tandheelkundige behandelingen te ondergaan, op de dag van behandeling geen make-up of huidverzorgende producten te gebruiken en de eerste 48 uur na de behandeling niet te gaan sporten.

Na 3-6 weken kan het nodig zijn om een uptouch behandeling uit te voeren voor het mooiste resultaat. Na ongeveer 9 tot 16 maanden (afhankelijk van de locatie), als de hyaluronzuur (non-permanente filler!) is afgebroken, kan er opnieuw worden ingespoten.

Direct na de behandeling kan er sprake zijn van enige roodheid, zwelling en ontstaat er soms een blauw plekje. Deze effecten zullen na 1-7 dagen weer zijn weggetrokken. De non permanente hyaluronzuurhoudende fillers, die ik gebruik, worden uiteindelijk geheel door het lichaam verwerkt. Het zijn volkomen veilige producten en kunnen (vrijwel) geen allergische reacties geven.

Hieronder vind je de fillermerken die ik gebruik voor de behandeling.
Afhankelijk van de wensen van de cliënt/patiënt, het te behandelen gebied en de hoeveelheid volume om het gewenste effect te bereiken, wordt een van deze fillers gebruikt.

Wat is Teosyal?
Teosyal is de merknaam van een filler die gemaakt wordt door de Zwitserse firma Teoxane, bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. Het heldere materiaal bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke, in de huid voorkomende stof. Teosyal is een gel en kan in veel verschillende delen van het gezicht geïnjecteerd worden. Er zijn voor de diverse toepassingsgebieden verschillende diktes van de gel beschikbaar. Vaak is een combinatiebehandeling het beste.

Fillers kunnen een ideale keuze zijn voor mensen die specifieke gebieden in het gezicht willen verbeteren, of van rimpels af willen die ontstaan als het gezicht ouder wordt. Teosyal kan worden gebruikt om de huid gladder te maken, de contouren van het gezicht ronder en de lippen voller te maken. De veelzijdigheid van de toepassingsgebieden van Teosyal is voor veel mensen een reden om hiervoor te kiezen.

Teosyal wordt na verloop van tijd volledig door het lichaam afgebroken. Dit proces duurt meestal 9 tot 12 maanden. Na deze periode zou u de procedure moeten herhalen om het behaalde resultaat vast te houden.

Teosyal behandelingen
De behandeling met Teosyal verloopt niet anders dan behandeling met andere fillers. Teosyal wordt met een dun naaldje in de huid geïnjecteerd. Zodra Teosyal zich in de huid bevindt, zet het uit. Dit uitzetten zorgt ervoor dat de rimpels naar buiten worden geduwd en er dus een gladdere huid ontstaat. Zo kan het ook volume genereren in andere delen van het gezicht, zoals lippen, jukbeenderen, kin, wangen, wenkbrauwen, etc.

Teosyal heeft een korte hersteltijd. Behalve enige roodheid, zwelling en ongemak op de injectieplaats, kun je vrijwel direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Het enige wat je gedurende de eerste dagen na de behandeling moet vermijden is hard wrijven op het behandelde gebied of sterk de lippen tuiten indien deze zijn behandeld. Ook kun je het beste extreme temperaturen vermijden tot twee weken na de behandeling.

Teosyal is verrijkt met Lidocaïne, wat een verdovende werking heeft. Hierdoor verloopt de rimpelbehandeling zo comfortabel mogelijk.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je al langere tijd last van plooitjes rond de lippen of andere hinderlijke lijntjes in het gezicht? Neem gerust contact op en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Dunne bovenlip t.o.v. onderlip