Rimpelbehandeling met fillers

 Juvéderm 

Juvéderm is een assortiment fillers voor het gelaat waarmee de tekenen  van huidveroudering zachtjes worden weggewerkt en die uw bestaande kwaliteiten subtiel benadrukt. De fillers van Juvéderm hebben als belangrijkste bestanddeel hyaluronzuur in gelvorm. Deze gels worden met een uiterst dun naaldje onder de huid gespoten. Het ingespoten hyaluronzuur trekt vocht aan wat niet alleen resulteert in een goed gehydrateerde huid, maar ook extra volume.

Deze nieuwe generatie fillers van Juvéderm zijn speciaal ontwikkeld waardoor deze zachte gelformules specifieke problemen kunnen aanpakken. Het resultaat is daarmee natuurlijk. De formule lijkt op de natuurlijke vorm van hyaluronzuur die in de huid voorkomt, waardoor het effect tot wel 14 maanden kan aanhouden.

Juvéderm behandelingen

De behandeling met Juvederm verloopt niet anders dan behandeling met andere fillers (Stylage bijvoorbeeld). Juvéderm wordt met een dun naaldje in de huid geinjecteerd. Het geeft tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel dat meteen weer verdwijnt. Juvéderm is, zoals eerder gezegd, speciaal ontwikkeld als zachter alternatief voor fillers. De gelvorm kan eenvoudig worden geïnjecteerd en zorgt voor een langer aanhoudend, natuurlijk resultaat. Dit heeft te maken met de speciale samenstelling, met zogenaamde VYCROSS technologie  (korte hyaluronzuurketens zijn gekoppeld aan lange ketens), waarbij deze betere koppeling van hyaluronzuur ervoor zorgt dat het langer in de huid blijft en daarmee ook het effect van de rimpelbehandeling verlengt.

De Juvéderm lijn is verrijkt met Lidocaine, wat een verdovende werking heeft. Hierdoor verloopt de rimpelbehandeling voor u zo comfortabel mogelijk.

Juvéderm behandelgebieden

Er zijn een aantal varianten opgenomen in het assortiment, elk inspelend op een proces van huidveroudering.

  • Juvéderm Voluma met lidocaine

De Juvéderm Voluma met lidocaine is een filler die kan worden ingezet om het volume in het gezicht terug te brengen. Het is mogelijk om volume terug te brengen in de wangen en tevens een gladdere huid te krijgen. Ook is Juvéderm Voluma zeer geschikt om de vorm van het gezicht terug te verbeteren, door volume in de wangen, jukbeenderen en kin te herstellen. Hierdoor wordt de vorm van het gezicht zachter, wat resulteert in een jeugdige uitstraling.

  • Juvéderm Volift

Juvéderm Volift kan worden toegepast om fijne lijntjes te vervagen, daarmee uitermate geschikt om rokerslijntjes boven de mond te vervagen. Daarnaast kan ook de lipcontour worden neergezet middels deze filler en de lijn die loopt van de neus van mond worden verzacht.

  • Juvéderm Volbella

De Juvéderm Volbella is speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in de lippen en gebied rond de mond. De gel wordt met een uiterst dun naaldje in de huid gespoten, wat zorgt voor een natuurlijk en egaal resultaat.

De resultaten van een behandeling met Juvéderm zijn direct zichtbaar. U ziet meteen dat het behandelde gebied gladder is of de lippen voller zijn. De huid kan direct na de behandeling een beetje gezwollen zijn. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen verdwenen. Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten. U profiteert ongeveer een jaar van het effect van de behandeling. Juvéderm wordt volledig door het lichaam afgebroken. Om het effect van de behandeling te behouden, kunt u deze zonder problemen na een jaar herhalen.

Stylage®

Is een nieuw hyaluronzuur met antioxidant, dat zich onderscheidt van andere hyaluronzuren door de toevoeging van Mannitol dat ervoor zorgt dat radicalen die vrijkomen bij de injectie onder de huid worden geneutraliseerd, zodat er in de eerste plaats minder zwelling en roodheid optreedt en in de tweede plaats de afbraak van het ingespoten materiaal langzamer op gang komt, zodat u langer plezier heeft van de behandeling.

Stylage® is biocompatibel, dus u heeft geen kans op een allergische reactie. Omdat het ook biologisch afbreekbaar is, is het uitermate geschikt voor uw steeds veranderende schoonheidsbehoeften voor uw gezicht.

 Eigenschappen

Bij Stylage® zijn de hyaluronzuur moleculen op een speciale manier gecrosslinkt. Dit zorgt voor

  • Optimale dichtheid en een langetermijneffect
  • Het kan met een dunne naald geïnjecteerd worden, wat (in combinatie met de mannitol) het injectietrauma en uw hersteltijd tot het minimum beperkt.
  • De dikte van het product wordt aangepast aan de diepte van de rimpel. Stylage XXL bijvoorbeeld, geeft meeste volume èn elasticiteit
  • Het bevat geen dierlijke of van mensen afgeleide componenten.
  • Stylage® bestaat uit een stof die van nature voorkomt in menselijk weefsel.

Stylage® verbetert niet de onderliggende oorzaak van het ontstaan van een rimpel maar helpt wel uw uiterlijk te verbeteren door onder de huid vullend materiaal in de behandelde gebieden toe te voegen.

Toepasbaarheid

Stylage® heeft diverse samenstellingen, die ieder een eigen toepassingsgebied hebben; als voorbeeld:

  • Lijnen en rimpels 

Met Stylage® -S kunnen de heel oppervlakkige rimpels zoals bij de ogen of op de bovenlip minder zichtbaar gemaakt worden. 

stylage stylage2

Duurzaamheid

In bijgaande tabel vindt U een overzicht van alle Stylage® producten en de periode dat ze effect hebben.

 Risico

Bijwerkingen zijn zeldzaam indien Stylage® vakkundig is toegediend en uw speciaal getrainde dokter zal alles in het werk stellen om een optimaal resultaat te krijgen. Desondanks kan de kans op een complicatie nooit worden uitgesloten zodat we wel onze inspanningen voor een goed resultaat kunnen garanderen, maar nooit een 100% zekerheid op succes of uitblijven van ongewenste effecten.

Na de behandeling met Stylage® kunnen sommige algemene reacties op injecties optreden, zoals zwelling, roodheid, gevoeligheid, en soms verkleuring, rond de injectieplaats optreden, hoewel deze door de toevoeging van de Mannitol minimaal zullen zijn. Deze verdwijnen gewoonlijk spontaan binnen 1 – 10 dagen na de behandeling en kunnen worden beperkt door koeling na de behandeling (u ontvangt desgewenst een gratis cooling-pack). Soms wordt een klein bloedvaatje geraakt tijdens de injectie wat een kleine blauwe plek veroorzaakt. Zo’n kleine bloeduitstorting verdwijnt na een paar dagen en kan gemakkelijk met een goede make-up foundation worden gecamoufleerd. Uw dagelijkse activiteiten kunt u vrijwel direct na de behandeling hervatten.

Stylage® heeft geen dierlijke bestanddelen, waardoor er geen risico bestaat voor het optreden van een allergische reactie. Uw arts zal alles in het werk stellen een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, maar de kans op en de aard van eventuele complicaties kan niet worden voorzien, waardoor geen garantie kan worden gegeven op het welslagen of andere uitkomsten van de behandeling.

 Methode

Na het invullen van een gezondheidsvragenlijst en het maken van een kleurenfoto van het gelaat wordt na ontsmetting van de huid de stof onderhuids ingespoten met een zeer dun naaldje. In het algemeen is verdoving hiervoor niet nodig: u voelt slechts een prikje als de naald de huid binnengaat. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling dient u 24 uur geen druk uit te oefenen op de behandelde plaatsen, niet extreem met het gezicht te trekken en geen alcohol te nuttigen. Het vermijden van teveel UV-licht (direct zonlicht of hoogtezon) is in de eerste dagen ook aan te raden. Aarzel niet uw arts te raadplegen na de behandeling indien u effecten van Stylage® ziet, die u niet verwachtte.