Rimpel- of anti transpirant behandeling met botox

Botox tegen rimpels

Botox kan worden toegepast om uw rimpels te doen vervagen. Echter werkt Botox op een andere wijze als bijvoorbeeld een filler, wat eveneens kan worden gebruikt om rimpels te verminderen.

Als we ouder worden ontstaan er rimpels en dan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk (dus niet permanent!) minder krachtig wordt. Doordat de spiertjes niet kunnen samentrekken, blijft de huid glad en is de rimpel niet zichtbaar. U zult na enkele maanden na de Botox behandeling zien dat de spieractiviteit zich weer volledig herstelt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof wel langer actief. Maar het resultaat is dus nooit blijvend.

Botoxzones

Botox is bij uitstek geschikt voor de behandeling van rimpels in het gezicht waar de mimiek het sterkste is, waaronder de fronsrimpel, de rimpels op het voorhoofd en de kraaienpootjes.                                                                                                                                    

De met Botox te behandelen gebieden worden zones genoemd. Onder één Botox zone wordt verstaan:

  • fronsrimpels of
  • rimpels op het voorhoofd of
  • kraaienpootjes

botoxzones

Ook kunnen zones geadviseerd worden zoals bijvoorbeeld de mondhoeken, de wenkbrauwlift, kin en lijntjes op de neus.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens het eerste consult zal ik luisteren naar uw wensen en de verwachtingen die u heeft van de behandeling. Op basis van uw verhaal en na onderzoek van uw huid kan ik u adviseren wat tot het beste resultaat zal leiden. Mocht in uw geval een andere injectable of rimpelbehandeling dan het gebruik van Botox tot een beter resultaat leiden dan zal ik dat u ook aangeven. Omdat de werking van injectables tijdelijk is, zal u er rekening mee moeten houden dat een vervolg behandeltraject voor u nodig blijft. Indien wordt gekozen voor Botox, zal ook het aantal te behandelen zones worden bepaald.

Een Botox behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Met een heel klein naaldje wordt Botox in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

Na de behandeling

Na de Botox behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken, echter verdwijnt dit doorgaans binnen een uur. De Botox werkt alleen op de behandelde spier en niet op de rest van het lichaam, waardoor deze behandelingen relatief ongevaarlijk zijn. Er komen vrijwel nooit bijwerkingen voor.

De eerste twee tot vier uur na een Botox behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden bijvoorbeeld veel te fronsen of het voorhoofd op te trekken, maar dat hangt af van het behandelde gebied.

Ga de eerste paar uur na de Botox behandeling niet liggen of bukken, maar hou het hoofd zo veel mogelijk rechtop. Make-up of crème mag een uur na de Botox behandeling worden gebruikt. Vermijd intensieve druk of massage van het behandelde gebied de eerste dagen na de Botox behandeling.

Effect na een Botox behandeling

Enkele dagen na de Botox behandeling begint de Botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. Het effect van een Botox behandeling blijft gemiddeld drie tot zes maanden zichtbaar. Vaak is het zo dat na meerdere Botox behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de zes tot negen maanden Botox behandelingen nodig.