Elektrisch ontharen

ELEKTRISCH ONTHAREN ; ONTHAREN MET DEFINITIEF RESULTAAT 

 

Kan ik ook van de grijze , blonde of rode haren af komen in mijn gezicht?

Het grote voordeel van IPL ontharing is dat je er makkelijk grote gebieden in een keer mee kunt behandelen Ook kan je met minder behandelingen toe dan met elektrisch ontharen. Maar om ook  gepigmenteerde huiden te kunnnen behandelen en de grijze, blonde en rode  haren te behandelen heb je toch elektrisch ontharen nodig.  Alle haren, donker of licht, dik of dun, en alle huiden van blank tot zwart, kunnen met elektrisch ontharen worden behandeld.

Wij werken met de BLEND methode.                                                                                                                                                   

Bij de blendmethode wordt gelijktijdig gebruik gemaakt van wisselstroom en gelijkstroom.

Wat je moet weten over de haargroei voor een goed resultaat

Als eerste is het belangrijk om te weten dat alle haren die u ziet niet tegelijkertijd groeien. Ze groeien in fasen na elkaar. Deze haargroeicyclus die iedereen heeft , duurt altijd gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Een haar heeft een groeifase en valt na verloop van tijd weer vanzelf uit. De tijd van groeifase naar uitvalfase verschilt afhankelijk van de plaats waar de haar zich bevindt. Als een haar is uitgevallen , zal het haarzakje (een haar groeit vanuit een haarzakje) een tijdje gaan “rusten”, dat wil zeggen, geen nieuwe haar produceren. Vandaar dat we als behandelaar die hele haargroeicyclus moeten doorlopen om alle haarzakjes minstens een keer te kunnen behandelen. Deze hele cyclus duurt nu eenmaal 1 à 1,5 jaar. Dat is genetisch bepaald. We vernietigen geen haren maar haarzakjes. Vanuit het oogpunt van de ontharingsbehandeling dient de haar er slechts voor om ons naar het te verwijderen haarzakje te geleiden.

Als tweede is het belangrijk om te weten dat een haar langzamer groeit dan u denkt. Wanneer u een haar uittrekt met een pincet, en de week daarop groeit er op dezelfde plaats weer een nieuwe haar, dan is dit een andere haar uit een ander haarzakje dat er precies naast ligt. Als een haar in rustfase verkeert zal het ongeveer 2 tot 3 maanden duren voordat een haarzakje een nieuwe haar gaat produceren.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens de behandeling?

Dit betekent voor u dat u absoluut geen haren meer mag uittrekken, zolang de behandeling duurt. U mag de haren, tussen de behandelsessies door, wel knippen of scheren. Ik moet namelijk een haar kunnen zien om met mijn steriele wegwerpnaald in het haarzakje te kunnen komen. Ik heb daar een klein stukje haar voor nodig. De consequentie is, als u wel haren zou uittrekken tussen de behandelingen door, dat er elke keer 3 maanden behandeltijd bij komt. Dat betekent voor u, elke keer dat u haren heeft uitgetrokken, 3 maanden langer tijd, geld en geduld.

Hoe vaak moet ik worden behandeld?

Als u met het ontharingsproces gaat starten , is het noodzakelijk dat u in het begin frequent naar de praktijk komt voor een behandeling. De eerste 3 maanden zal dat ongeveer 1x per week zijn. Daarna bouwt u af in tijd per behandelsessie om haarvrij te komen en met de frequentie van de behandeling. Dit betekent dat het onthaarproces in een afbouwende kuur zal plaatsvinden. Aan het eind van het onthaarproces zult u nog maar 1x in de 6 weken komen. Dit alles geldt alleen als u mij bij elke behandeling voldoende tijd geeft om u haarvrij te krijgen.

Na de behandeling zal de huid er rood uit zien. Dat is normaal en zal na enkele uren weg trekken. Zwelling ook.

Betaalbaar!  Vergoeding door zorgverzekeraar

Ontharen met zowel IPL en de Blendmethode is voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Wij zijn geregistreerd om voor zorgverzekeraars te mogen werken. Zowel Laser, IPL als elektrisch ontharen in het gezicht, wordt door uw zorgverzekeraar vergoedt.

Bel vandaag nog voor een GRATIS intake gesprek en beoordeling van uw huid en haargroei.