IPL ontharen

ONTHAREN DOOR MIDDEL VAN DE FLITSLICHTTECHNIEK.

Niet meer scheren, geen ingegroeide haren meer en een zachte gladde huid. Of het nu gaat om uw bikinilijn ontharen, oksels, benen of gezicht.
Ongewenste haargroei behandelen met de Ellipse flitslichttechniek, ook wel IPL genoemd. Permanente haar reductie. Een snel, veilig en duurzaam alternatief. Bij de behandeling wordt evenals bij Laser, gebruikt gemaakt van licht. Flitslicht is een lichtbundel van meerdere golflengtes met een hoge intensiteit, welke de huid passeert en zijn energie afstaat aan het pigment van de haren. Het pigment van de haren absorbeert het licht, waar het wordt omgezet in warmte. Deze warmte komt vrij bij het haarzakje waardoor dit haarzakje wordt beschadigd en uiteindelijk niet meer in staat is om een nieuwe haar aan te maken of alleen nog maar dunne haren. De haarzakjes worden zeer selectief verhit, zonder dat de omringende huid hiervan schade ondervindt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig
Afhankelijk van verschillende factoren zijn er meerdere behandelingen nodig voor een goed cosmetisch resultaat. Haren bevinden zich afwisselend in rust en groei fase. Alleen haren in de groei fase kunnen effectief behandeld worden. Haren in de rustfase moeten dus wachten tot ze in de periode van groei bevinden om behandeld te kunnen worden. Uit ervaring blijkt dat we gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig hebben voor een goed cosmetisch resultaat. Elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden. Door hormoon veranderingen, medicijnen, zwangerschap, etnische afkomst, overgang, kan er na de behandeling soms toch wat haar terug groeien. In sommige gevallen zijn dan onderhoudsbehandelingen nodig.

Betaalbaar!
Betalen in termijnen en vergoeding door zorgverzekeraar
Ontharen met IPL is voor iedereen haalbaar en betaalbaar. In jaarabonnementen geven we hoge kortingen en kunt u in maandelijkse termijnen betalen. Wij zijn ook geregistreerd om voor zorgverzekeraars te werken. IPL behandelingen van het gezicht worden door de meeste zorgverzekeraars vergoedt.

De voorbereiding op een behandeling
Het is van belang 4 weken voorafgaand aan de behandeling, en tussen de behandelingen door, geen gebruik te maken van zonnebank en niet zonnebaden. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonlicht dient men gebruik te maken van een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Ook minimaal 4 weken voor de behandeling niet meer harsen of epileren, scheren mag wel.

Voor Na

 

Wat merkt u na een behandeling
Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel ontstaan. Door de huid na de behandeling direct te koelen is er over het algemeen geen verdere nabehandeling nodig. Wel is het aan te raden de zon te vermijden en de huid te beschermen met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Na de behandeling zitten de getroffen haren nog in de haarschacht. Deze zullen na enkele dagen tot weken uit de huid schuiven.

Is de behandeling pijnlijk
De gevoeligheid van de flitslichttechniek is afhankelijk van de concentratie pigment in de huid. De meeste mensen ervaren de behandeling als een klein ongemak en vergelijken het gevoel met een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Kunnen alle haren worden behandeld
De behandeling is het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Bij andere haarsoorten en huidskleuren wordt de intensiteit van de lichtbundel aangepast. Blonde, grijze en rode haren bevatten weinig of geen pigment om het flitslicht te kunnen absorberen.

Bel vandaag nog voor een GRATIS intake en proefflits.