slider, Special care

Cellulite

CELLULITE ZICHTBAAR VERMINDEREN?
DE EEUWIGE STRIJD TEGEN CELLULITE OF WEL SINAASAPPELHUID.

HOEWEL CELLULITE HEEL VERVELEND IS, IS HET EEN HEEL NORMAAL VERSCHIJNSEL AANGEZIEN CIRCA 85% VAN DE VROUWEN LAST HEEFT VAN CELLULITE. MAAR LEUK IS ANDERS!

WAT IS CELLILUTE EIGENLIJK?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat als de vetcellen, die zich in het onderhuidsbindweefsel bevinden, in omvang toenemen. Dan drukken zij tegen de bindweefselschotjes aan. Door de druk trekken deze “strengetjes” de huid naar binnen. Hierdoor ontstaat het sinaasappeleffect. Zowel de genen, de hormonen, leeftijd en leefwijze spelen een belangrijke rol in dit proces.

WAARDOOR ONTSTAAT CELLILUTE?

Ondanks het feit dat het zoveel voorkomt is er nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak. En daardoor is het eigenlijk ook lastig te behandelen. Wat we wel weten is dat cellulite te maken heeft met vetcellen die in omvang toenemen, het omliggende weefsel dat onder druk komt te liggen, de bloedcirculatie en de lymfedrainage die daardoor stagneert,  vochtophoping en verminderde elasticiteit van het weefsel, een dunnere lederhuid, afwijkend bindweefsel en meer lokaal vet.

TOCH BEHANDELEN?

Als je naar de mogelijke oorzaken kijkt is het in elk geval zinvol om de kwaliteit van het bindweefsel te verbeteren, soepeler te maken, het vet te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit zijn in elk geval factoren die o.a. meespelen bij het ontstaan van cellulite. Als je dat weet is het zinvol om met een juiste techniek het bindweefsel te bewerken, masseren, verwarmen, soepel maken en te doorbloeden. Daarnaast is een gezonde levensstijl, goede voeding, juiste nutricosmetics , voldoende bewegen etc…   uiteraard van belang.

WAAROM DE VelaSMOOTH VOOR cellulite BEHANDELING?

De Elos Velasmooth maakt gebruik van licht en bipolaire radiofrequentie (RF) om de vetcellen op te warmen waardoor deze krimpen. Door de intensieve bindweefselmassage wordt het vet, vocht en de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt, door het lymfesysteem afgevoerd. Door het volume van de vetcellen te verminderen en het bindweefsel soepeler te maken wordt het behandelde gebied gladder en elastischer. De  RF veroorzaakt een milde contractie, waardoor het gebied wordt verstevigd. Daarnaast zorgt het infrarood voor een milde doorbloeding in het weefsel.

WIE IS EEN KANDIDAAT VOOR DE VELASMOOTH?

Iedereen met lokale ophopingen en ongewenst cellulite op de heupen, billen, taille en buik

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

De behandeling voelt aan als een intensieve bindweefselmassage, en er wordt een licht verwarmend gevoel waargenomen. Dit is het bewijs dat de bloedcirculatie werd gestimuleerd.

IS DE BEHANDELING VEILIG?

De behandeling is veilig voor alle huidtypen en kan uitgevoerd worden op een gebruinde huid. Incidenteel kunnen er blauwe plekken ontstaan. Deze zijn in de meeste gevallen binnen een week verdwenen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld zullen er 12 tot 16 behandelingen nodig zijn. De behandeling duurt 30 tot 45 minuten, afhankelijk van het gebied.

IS HET RESULTAAT BLIJVEND?

Tot op de dag van vandaag is er helaas nog geen behandeling die een blijvend resultaat kan garanderen bij cellulite. Afhankelijk van de leefomstandigheden en de hormoonhuishouding kan de cellulite weer terugkomen. Het is dan ook belangrijk om onderhoudsbehandelingen in te plannen om het resultaat te behouden. U kunt er voor kiezen om tenminste eenmaal per maand terug te komen voor een behandeling, omdat de behandeling ook stimulerend op de bloedcirculatie en de lymfedrainage werkt. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt voor een verbeterde huid. De lymfedrainage verbetert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.
Hoe sneller deze stoffen het lichaam verlaten hoe beter. De behandeling heeft een positief effect op benen en voortdurend koude voeten.

WELK RESULTAAT MAG IK VERWACHTEN

Een gezonde huid met een verbeterde doorbloeding en een vermindering van cellulite. De resultaten kunnen per persoon verschillen en zijn ook afhankelijk van de levensstijl. In 75% van de gevallen zal het gewenste resultaat bereikt worden.

Tags: , , , , , , , ,