Special care

Creëer een innerlijke zonnefilter

Een belangrijk nieuw inzicht is dat de zon twee gezichten heeft: zij is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering, maar houdt tegelijk de rest van het lichaam juist jong. Voortdurend de zon mijden en beschermingsfactoren smeren is daarom geen goed idee. Af en toe de zon opzoeken, ‘strategisch smeren’ en de huid van binnenuit weerbaarder tegen zonlicht maken is de beste oplossing. Dat laatste kan heel goed met specifieke voedingsmiddelen en ‘cosmeceuticals’: een nieuwe klasse van supplementen die huid en haar van binnenuit beschermen en verbeteren.

Zon … wel de voordelen , niet de nadelen

Iedereen wil tijdens de zomer genieten van al het goede dat de zon ons te bieden heeft. Het is daarbij wel van groot belang dat we onze huid dan goed verzorgen en in conditie houden. Dat de zon ook negatieve effecten heeft op de huid is bekend: Een teveel aan Uv-straling genereert, zogenaamde, vrije radicalen die schade aan het lichaam kunnen veroorzaken. De huid kan zich tegen de nadelige effecten van Uv-straling te beschermen, ze doet dit, onder andere, door de vorming van pigment en het activeren van antioxidanten. De meest effectieve manier van zonbescherming voor de huid is door deze van binnenuit te beschermen met actieve antioxidanten tegen uitdroging, verbranden en huidveroudering.

Hoe meer antioxidanten er in de huid aanwezig zijn, des te sneller en beter de huidvernieuwing verloopt en zullen er minder verouderingsverschijnselen optreden. Met antioxidanten bedoelen we stoffen die oxidatie tegen kunnen gaan. Ze reageren met de vrije radicalen die door Uv-straling veroorzaakt worden, waardoor er minder schade in de huid wordt toegebracht. Voorbeelden van antioxidanten zijn carotenoïden, vitamines A, C en E en polyfenolen. Daarnaast zijn mineralen zoals selenium en zink belangrijk omdat ze deel uitmaken van enzymen die als antioxidant werken.

Voor een zorgeloze zomer en een mooie gezonde huid.
Om de huid te beschermen tegen onnodig vochtverlies wordt vaak een crème gebruiken. Maar zonbescherming kan ook op een andere, natuurlijke wijze tot stand gebracht worden. Door toevoeging aan voeding  van natuurlijke vetten , fosfolipiden, vit. A, E en C, zink en selenium etc..   vorm je een natuurlijke huidbescherming.  Deze beschermen de huid tegen uitdroging en zonschade.

Zo zorgt de natuur er voor dat we zonder sterke zonnefilters kunnen zonnen, dat er op doelmatige en simpele wijze vitamine D3 in de huid geproduceerd wordt en we prachtig bruin worden. Gewone zonnecrèmes bevatten zonnefilters waarmee voorkomen wordt dat de huid onnodig veroudert door blootstelling aan zonlicht. Die filters blokkeren wel een belangrijke functie van de huid, het aanmaken van vitamine D3.
Terwijl we van de zon genieten neemt tegelijkertijd het vitamine C-gehalte in de huid af. Door tijdens de zomerperiode vitamine C te suppleren vermindert UV-gerelateerde DNA- schade. Door vitamine C (vitaskin C) te combineren met de inname van vitamine E, die zowel in SkinProtect en SkinBalance  is verwerkt, wordt de werkzaamheid verhoogd en neemt de beschermende werking voor de huid aanzienlijk toe.

Vitaskin C , Skin Balance en Skin Protect  van LavieSage is het ideale trio voor een zorgeloze zomer.

Wanneer dan een zonnefactor ?

Dat is afhankelijk van de duur en intensiteit van de blootstelling aan zonlicht. In Nederland kun je bij dagelijks gebruik van de skin Protect 15 tot 30 minuten zonder probleem in de volle zon en daarmee belangrijke vit. D3 opbouwen. Mensen die snel verbranden of langer in de zon willen, moeten vervolgens een beschermingsfactor gebruiken.

Tags: , , , , ,