featured

Hoe werkt een Huidscan van LavieSage?

LavieSage huidverbeterende supplementen voor een mooie en gezonde huid

 FacebookBanner_480x384

Bij Flash-Care in Ridderkerk kun je een huidscan laten maken. Ik was benieuwd wat er aan de binnenkant van mijn huid gebeurt. De buitenkant van mijn huid verzorg ik zo goed mogelijk met serums, hydraterende crèmes, factor etc… Terwijl de binnenkant gevoed en verzorgt moet worden om alle drie de huidlagen te versterken. Want opbouw van de huid komt tenslotte vanuit de binnenkant.  LavieSage nutricosmetics is sinds 2008 marktleider op het gebied van de ontwikkeling van nutricosmetics.

 

huid 3

Huidscan: Meten is weten

Het scanapparaat – de Collagenoson – is een ultrageluidsscanner; eigenlijk maakt het een echo van de huid. Het apparaat wordt op de bovenarm gezet. Zo’n scan vertelt veel over de huidconditie. In alle huidlagen.

Wat kun je zoal zien?

Er werd gekeken naar de dikte van de huid. De huiddikte is belangrijk, o.a. omdat je in de overgang 2,5% huiddikte per jaar verliest. Dat is ook de reden dat een vrouw vaak het gevoel heeft dat de huid, eenmaal in de overgang, ontzettend snel verouderd.

Hoe dunner de huid, hoe meer collageen je in de huid moet hebben!! De echo laat een aantal dingen zien. Ten eerste de lijn aan de linkerkant van de scan. Hier kun je zien hoe de huidbarrière is. In de huidbarrière (opperhuid) liggen de huidcellen als een soort van dakpannetjes over elkaar. Ze horen mooi aaneengesloten te liggen, met daartussen voldoende huidvetten. Er wordt gestreefd naar een piek van minimaal 80%, hoe geler en hoe dikker de eerste lijn is, hoe meer huidvetten aanwezig. Vaak zien gaan de “dakpannetjes” a.h.w. open gaan staan en dat vocht daardoor gemakkelijk van binnen naar buiten kan en dat irritaties gemakkelijk van buiten naar binnen kunnen. LavieSage zegt: ” Wanneer je zorgt voor optimale bescherming van binnenuit en voldoende goede vetten, dan zien we over het algemeen dat de barrière binnen een aantal maanden naar de 80% gaat “. De huid is dan weer weerbaar en gezond.

 

De tweede piek op de scan geeft het collageengehalte aan. Hoe meer collageen, hoe minder rimpels en hoe meer resultaat van anti-aging behandelingen. Hoe meer collageen in je huid, hoe sneller en meer resultaat je van een anti-aging behandeling zult hebben. Wanneer de huidbarrière toeneemt, wordt er vaak ook al een lichte toename van collageen gezien omdat de huid beter in staat is om alles vast te houden.

Het gedeelte rechts op de scan geeft het bindweefsel aan. Het bindweefsel verbindt de huid aan het dieper gelegen spierweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe strakker de huid. In de scan zien we de bindweefselbundels als een soort v-vormige bundels, hoe meer verbinding, hoe beter. Wanneer je last hebt van de zwaartekracht, wanneer de huid gaat hangen of zakken, dan is het zaak om je op het bindweefsel te richten. Bovendien is het bindweefsel de basis voor de huid; vanuit het bindweefsel groeit de huid verder. 

Dit is een omschrijving over wat een huidscan inhoudt en hoe gedetailleerd de informatie is die de huidscan geeft. Zodat er ook door de schoonheidsspecialiste de meest effectieve behandeling gegeven kan worden en het juiste advies.

 huid

Nutricosmetics c.q.  huid verbeterende supplementen

Nutricosmetics zijn voedingsstoffen met een positieve werking op de huid. De Nutricosmetics van LavieSage zijn werkzame stoffen van topkwaliteit die in de juiste dosering en verhouding in combinatie met andere nutriënten kunnen zorgen voor een langdurig mooie en gezonde huid. Ze worden ingenomen om de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan, verbetering van de vochtbalans en een soepelere en zachtere huid te geven. De supplementen in het LavieSage assortiment zijn veelal volledig natuurlijke voedingsstoffen. Vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en deze staan onder de strengste regelwetgeving van Europa . Het advies van LavieSage is om de producten minimaal 3 maanden te gebruiken om het resultaat te kunnen zien en te kunnen voelen.

Waarom LavieSage:

Alle producten van LavieSage zijn erop gericht om het lichaam en de huid van binnenuit gezond te houden. Er is een uniek concept ontwikkeld, een complete lijn die werkzaam zijn in alle huidlagen en zelfs in de diepere lagen waar crèmes en lotions niet bijkomen. Dit alles om de hele huidopbouw te verjongen, te verstevigen, gezonder te maken en te verzorgen. Klinkt goed toch? Naast de huid wordt ook de bloedvaten, ogen, hersenen en botten tegen veroudering beschermd. Dat gebeurd van binnenuit met producten die hoogwaardige ingrediënten bevatten.

Huidlagen:

Er zijn drie huidlagen. Elke laag heeft zijn eigen speciale functie en vraagt om verzorging.

De Hypodermis: Dat is de diepste huidlaag; het onderhuids bindweefsel. Deze laag bestaat uit vetcellen en bindweefselvezels, die de huid verbinden aan de dieper gelegen spieren. Het onderhuids bindweefsel zorgt voor de stevigheid en strakheid van de huid en zorgt dat de huid vast zit aan de onderliggende spieren.

De Dermis: Deze laag zorgt voor het volume, de elasticiteit, hydratatie, kwaliteit en de soepelheid van de huid. De middelste huidlaag.

De epidermis: Dat is de bovenste gedeelte van de huid( opperhuid) die dode huidcellen bevat en als een soort van dakpannetjes over elkaar heen liggen met daar tussen de beschermende huidvetten. Hoe beter deze huidlaag gesloten is en hoe meer huidvetten er aanwezig zijn en hoe beter de beschermende huidbarrière is. Een goede huidbarrière zorgt ervoor dat we geen vochtverlies hebben van binnen naar buiten en dat de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals verwarming, airco, chemische stoffen uit schoonmaakmiddelen, cosmetica etc.

 

slidersWEBSHOP_rainbow-980x300

Voor het bindweefsel (onderste laag) wordt er  SkinBase ingezet. SkinBase bevat alle bouwstoffen om bindweefsel te maken en zorgt – naast stevig bindweefsel – ook voor mooie, sterke nagels en voedt de haren van binnenuit.

Voor de Epidermis( bovenste gedeelte) wordt er SkinProtect  en SkinBalance ingezet. Dat zijn multivitamine vol anti-oxidanten die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en oxidatieve stress door UV bestraling. Skinbalance bevatten visoliecapsules die de huid beschermt en soepel houdt maar ook goed is voor hersenen, hart- en bloedvaten, maar ook zorgt voor de huidvetten  “tussen de dakpannetjes”. Deze combinatie zorgt  voor een gezonde huid met een sterke barrière.

LavieSage heeft natuurlijk nog veel meer huid verbeterende supplementen die gespecialiseerd zijn in het verbeteren van de huidkwaliteit op basis van het concept ‘voeding voor de huid’. Er is een supplement voor ieder huid type en elk huidprobleem. Neem gerust eens een kijkje op de website: www.laviesage.nl.  Hou ook www.flash-care.nl in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief, want daar staat steeds weer vermeld wanneer de volgende scan dag  plaats vindt.

 

Mijn ervaring:

Ik stel steeds meer hogere eisen aan de gezondheid van mijn lichaam en huid dan ooit tevoren. De huid is levend weefsel en heeft goede verzorging nodig.  Ik wil mijn huid heel graag beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De producten van LavieSage voorzien de huid van extra bouwstoffen waarmee het lichaam de huid snel in een betere conditie kan brengen en dat de huid weer een frisse en gezonde uitstraling krijgt. Over een half jaar maak ik weer een afspraak voor een huidscan en ben ik benieuwd wat het verschil is tussen de voor-, en na- scans. Het leuke is, als je bent begonnen met de LavieSage supplementen dan zie je je huid alleen maar beter worden en meer collageen en bindweefsel krijgen, ondanks dat je weer wat ouder bent geworden. Dat is toch bijzonder?   Een huidscan maakt je wijzer en bevestigt een en ander.  Ik zou het iedereen willen aanraden.

logo_laviesage_transparant

 

Met dank aan Claudia Struijck.

Tags: , , , , ,