featured

Mooie lippen met kleur en volume

Een mooie mond met volle en stevige lippen is een echte blikvanger in het gezicht. Helaas neemt, met het ouder worden, het volume in onze lippen af, de lip contouren vervagen en ontstaan er verticale rimpels op de bovenlip. Bovendien krijgen veel mensen last van hangende mondhoeken.  Hier is, vaak met een relatief kleine ingreep, in veel gevallen iets aan te doen. Met als resultaat een stralende glimlach.

Rimpels bovenlip

Met het ouder worden gaan de mondhoeken hangen en neemt het volume in de lippen af. Ook neemt het volume van ons kaakbot af waardoor de huid iets losser wordt en er verticale rimpels ontstaan rondom de mond. Deze hardnekkige rimpels op de bovenlip worden in de volksmond vaak Barcode of plooirokje genoemd. Ze ontstaan zo rond het veertigste levensjaar, vooral bij rokers of mensen die langdurig onbeschermd aan zon straling zijn blootgesteld. Soms is er sprake van een erfelijke aanleg.
Doordat deze rimpels vaak diep zijn is behandelen lastig, en is het advies om eerst de kwaliteit van de huid te verbeteren door een of meerdere behandelingen zoals laser, dermastamp, peelings of een combinatie hiervan. Met daarbij natuurlijk nutricosmetics met collageen, hyaluronzuur en vit. C voor collageen aanmaak en huidverbetering van binnenuit. Ook vooral van belang voor het effect op langer termijn. Dat (nieuwe) lijntjes minder snel komen. 

Een ander alternatief is opvulling van de lip met hyaluronzuur. Geeft snel resultaat en het hyaluronzuur zal er ook voor zorgen dat lijntjes niet alleen minder diep worden, maar de gehele huidstructuur zal erdoor verbeteren omdat hyaluronzuur ook een super vochtbinder is.  Het is belangrijk om dikke fillers te vermijden bij de lip want dat geeft een onnatuurlijk resultaat. Een dunne filler met hyaluronzuur, gecombineerd met de juiste verzorging, biedt in veel gevallen een mooi resultaat.

 

 

 

Droge lippen

Onze lippen zijn kwetsbaar door de dunne huid en het ontbreken van een natuurlijke bescherming met huidvetten en talgkliertjes. Droge of schrale lippen ontstaan door kou, zon, wind, droge lucht of medicijngebruik. Met het ouder worden verliezen de lippen volume, worden iets langer en vallen wat naar binnen waardoor de lip contour vervaagt. Wil je minder droge lippen en de lip countouren herstellen? Dit kan door hydratatie van binnenuit: met een dun naaldje worden de lippen ingespoten met Hyaluronzuur fillers. De vochtbalans wordt hersteld en de lippen voelen weer zacht en soepel aan. De lippen krijgen hierdoor niet meer volume maar lijken optisch iets voller en steviger.

Ook zijn er tegenwoordig goede lip crèmes op de markt. Deze bevatten òòk hyaluronzuur in diverse vormen, ingepakt in liposomen, waardoor je ook het hyaluronzuur dieper in de huid kunt krijgen dan in een normale crème. Geeft vochtbinding, volume en verzorging. En regelmatig een scrub en masker (maar dan wel de juiste!) kan ook voor de liphuid een weldaad zijn.

Foto voor en na gebruik Hyla3D lipcrème van Jan Marini

Mondhoeken

Hangende mondhoeken ontstaan door een sterke spieractiviteit of door volumeverlies in de wangen en zorgen voor een ontevreden en trieste uitdrukking in het gezicht. Behandeling met Botuline Toxine om spieractiviteit af te remmen of met Hyaluronzuur fillers om volume terug te brengen in het gezicht zorgt voor een mooi resultaat.

Vervaging lipcontour

Het vervagen van de liplijn en verminderen van kleur in de liphuid is heel mooi te behandelen met permanente make up. Het inbrengen van de pigmenten is qua diepte net wat hoger in de huid dan die van een tatouage. Hierdoor vervaagt permanente make up wel in de loop van de tijd maar verdwijnt niet meer. Een touch up 1x per 2 jaar is het advies. Met de pigmenten kun je de kleur weer terug brengen. Zowel  de liplijn maar ook  de mond kan hiermee worden ingekleurd. Op een héle natuurlijke manier.  Zorg wel dat je door de juiste specialist wordt behandeld. Met GGD goedkeuring en die met de juiste pigmenten werkt. Erg belangrijk. 

Foto permanente make up lip uitgevoerd door Elly de Cocq

Maar! Niet iedere mond is gelijk, de vorm van je lippen en stand en volume bovenkaak zijn ook van invloed op het eindresultaat. Wil je graag weer mooie en stevige lippen en een frisse uitstraling? Neem dan contact op en maak een afspraak.                          

dr de Zeeuw

Onze arts vertelt u er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult. tel. 0180 461193   info@flash-care.nl

Tags: , , , , ,