Maart 2015. Last van Schimmelnagels? Er is een oplossing

Last van Schimmelnagels?
Er is een oplossing

onychomycose-4

Een hardnekkig en vervelend probleem: schimmel nagels
Er is nu een nieuwe therapie bij Flash-Care

Schimmelnagels zijn een vervelende aandoening waar relatief veel mensen last van hebben. Medisch gezien zijn ze niet bedreigend, maar de meeste mensen vinden het een vervelend gezicht. Bovendien zijn de schimmelnagels besmettelijk en kunnen ze, wanneer ze niet worden behandeld, op den duur toch pijnlijk worden doordat de nagels afbrokkelen en zelfs volledig kunnen loslaten.

Wat zijn schimmelnagels?

Een schimmelnagel of Onychomycose, is een door een schimmelinfectie geïnfecteerde nagel. Maar niet iedere ‘lelijke’ nagel (volgens de typering van een patiënt) is een schimmelnagel. Daarom is het van belang dat eerst wordt vastgesteld wat de oorzaak is. Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel, groen of bruin verkleuren. De nagel wordt dik en brokkelig en kan in een later stadium geheel of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk en misschien wel gênant, maar het kan ook pijnlijk zijn.

Infectie

Schimmelnagels komen meestal voor aan de voeten, maar kunnen ook aan de vingers optreden. Ze ontstaan door dezelfde schimmels, dermatofyten, die ook voetschimmel (‘zwemmerseczeem’) kunnen veroorzaken. Vocht en warmte zorgen ervoor dat de schimmels door nagels heen kunnen dringen. Niet-ademende sokken, te krappe schoenen, gevoeligheid voor infecties door verlaagde weerstand, familiair bepaalde gevoeligheid voor Onychomycose, diabetes, een vochtige omgeving (zwembad!), gebruik van bepaalde medicijnen, allemaal mogelijke oorzaken van schimmelnagels.

Mogelijke behandelingen

Het vervelende aan deze infectie is, dat die zich aan de onderkant van de nagel bevindt. Keratine – de belangrijkste bouwstof van de nagel – is vrijwel ondoordringbaar voor de meeste anti-schimmel-preparaten, die vaak in de vorm van een crème of een zalf worden toegepast.

Een andere mogelijkheid is het innemen van medicijnen. Maar die kunnen weer bijwerkingen hebben en moeten gedurende langere tijd worden ingenomen.

Laser

De enige echt effectieve behandeling van schimmelnagels is verhitting. Het is gebleken dat de schimmel doodgaat bij verhitting tot een temperatuur van 40 – 60 graden. De laser is perfect geschikt om de nagels te behandelen. Het voordeel is dat alleen de nagel en de schimmel worden verhit maar dat de teen of vinger zelf en het nagelbed niet worden aangetast. De cliënt ervaart wel warmte.

Therapie

Een behandeling tegen Onychomycose zal gemiddeld 3 keer moeten worden uitgevoerd, met tussenpozen van ongeveer 1 maand. Dr. Raymond de Zeeuw behandeld schimmelnagels met de nieuwste laser bij Flash-Care. Ongeveer 3 maanden daarna wordt een controleafspraak gepland om het effect van de behandeling goed te kunnen beoordelen. Het is nodig dat de nagel in de tussentijd verder groeit, zodat het verschil tussen het wel en het niet-aangetaste deel zichtbaar wordt. Bovendien is het nodig dat cliënten in de tussentijd voorkomen dat de infectie zich alsnog kan uitbreiden naar andere plaatsen door gebruik van schimmelwerende middelen en extra hygiëne maatregelen voor sokken, schoenen, beddengoed, douchebak etc.

Ook heeft Flash-Care nutricosmetics van LavieSage voor de aanpak van binnenuit . De skin reconditioner set versterkt het immuunsysteem.

Overweegt u een behandeling of een consult?
Dat kan op 13 maart, 20 april en 12 juni

Dan is dr. Raymond de Zeeuw, cosmetisch arts en fleboloog, bij Flash-Care aanwezig voor de volgende behandelingen;  

BOTOX – INJECTABLES – KALKNAGELS – SPATADEREN

overige data volgen…
nlsaslogo
3 laserbehandelingen € 299,-
1 losse behandeling € 125,-
Onderhoud 1x per kwartaal € 35,-