featured

Onmisbare anti oxidant in voeding en voor je huid!

 

Niet alleen in je voeding is vitamine C onmisbaar, ook in cosmetische producten is deze antioxidant van grote waarde. Wat kan vitamine C allemaal voor jouw huid betekenen?

Afremmen huidveroudering

Er zijn enorm veel producten op de markt die allemaal beloven je huid jaren jonger te maken. Die belofte wordt helaas lang niet altijd waargemaakt. Geen enkele crème kan bestaande rimpels laten verdwijnen. Wel bestaan er producten die de fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Zoek hiervoor naar een crème met vitamine C, in bovendien hoge concentraties (minimaal 3%). Onderzoek toont namelijk aan dat juist dit ingrediënt de ‘fijne’ tekenen van huidveroudering tegengaat dankzij de antioxidant werking.

Vitamine C vermindert acne en onzuiverheden

Maar liefst negentig procent van alle mensen krijgt in zijn of haar leven weleens te maken met acne. Niet alleen pubers, ook volwassen kunnen een periode last hebben van vervelende puistjes. Vitamine C heeft een bewezen effect op het herstellen van de huidbarrière, en kan zo acne verminderen. Ook daarom is dit ingrediënt geen overbodige luxe in je huidverzorgingsproduct.

En ook minder zichtbare pigmentvlekken

Behalve de bewezen werking bij acne en huidveroudering, kan vitamine C tenslotte ook pigmentvlekken (melasma) verminderen. Deze vlekken ontstaan door een verstoorde vorming van pigment door bijvoorbeeld hormonen of zonlicht. Vitamine C remt dit proces. Hoewel de medicinale crème hydroquinone een iets beter resultaat geeft, is de kans op bijwerkingen bij het gebruik van vitamine C kleiner.

Maar let op…!

Vitamine C is een antioxidant en van deze stoffen is bekend dat ze kwetsbaar zijn. Ze zijn namelijk heel gevoelig voor licht en lucht. Om zeker te zijn dat actieve ingrediënten als vitamine C in je huidproduct ook na enkele keren gebruiken nog werkzaam zijn, is een ‘airless’ verpakking een must. Een verpakking dus waar geen lucht bij kan komen, zodat de werkzaamheid van de ingrediënten optimaal blijft.

C-esta-countercard

Tags: , , , , , , ,