featured

Waarom een Exfoliant altijd een aanwinst is voor elke huid!

Wat een goede Exfoliant voor je huid kan betekenen;

Opfrissen, om je dode huidcellen kwijt te raken

De huid verliest automatisch dode huidcellen. Maar vanaf je 30e krijgt je huid meer moeite met dit proces. Dode huidcellen kunnen zich opstapelen waardoor het licht op de huid minder goed weerkaatst wordt. Het gevolg: een doffe huid.

Door het verwijderen van de dode huidcellen kun je je huid een handje helpen weer een egaal oppervlakte te krijgen, en daarmee een meer gezonde, stralende glans. Kies hierbij wel voor een milde aanpak; gebruik een exfoliant. Dit product werkt op basis van zuren, zoals melkzuur, glycolzuur en/of salicylzuur,  die ervoor zorgen dat de dode cellen makkelijker loslaten. Daarnaast geven ze ook hydratie omdat de aanmaak van hyaluronzuur en collageen wordt gestimuleerd.

Hydrateren, om je vochthuishouding te verbeteren, ook bij de droge huid

Regelmatig exfoliëren is ook een goed idee bij een droge huid. Dit helpt je huid niet alleen bij het kwijtraken van de dode huidcellen en doffe look, maar zorgt er ook voor dat de vochthuishouding verbetert. Kies bij een droge huid voor een exfoliant op basis van glycolzuur. Uit onderzoek blijkt dat dit ingrediënt al bij een concentratie van 5% zorgt voor een stevigere huid. De vochtbalans herstelt zich, fijne lijntjes nemen daardoor af en de aanmaak van collageen wordt juist gestimuleerd.

Waarom investeren in mooie serums als je niet exfolieert ! 

Voor een egale teint, vermindert  lichte pigmentvlekken

Glycolzuur kennen we als exfoliant. Bij een concentratie van 8% is glycolzuur bewezen effectief in het verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken Je kunt deze dagelijks gebruiken. Je kunt daarnaast kiezen voor een peeling in de salon met hogere concentraties glycolzuur.  Deze kunnen zeer effectief zijn, zeker in kuurverband.

 

Helpt puistjes voorkomen

Voor een onrustige en/of vette huid werkt salicylzuur het beste. Dit fruitzuur dringt diep door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op. Het product is daarmee ook zeer geschikt voor de huid met puistjes of acne mits in minimale dosering van 1% aanwezig in het product en de juiste Ph waarde.

 

Voor het scheren, om ingegroeide haartjes te voorkomen

Om je scheerbeurt zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het dus sowieso goed om de huid vooraf te reinigen. Gebruik een mild product. Nog beter is het om regelmatig een exfoliant te gebruiken. Zo voorkom je dat haartjes ingroeien. Dit kan gebeuren wanneer haartjes niet goed ‘door de huid kunnen breken’ door onder meer opgehoopte huidcellen.

Wist je dat een exfoliant ook kan helpen bij keratosis pilaris, het verzacht de bultjes …..

 

Flash-Care heeft vele soorten exfolianten in huis. Voor elke huid wat wils. Laat je eens informeren en maak en afspraak voor een huidadvies;    info@flash-care.nl  

Met dank aan; Jetske Ultee

Tags: , , , , , ,