featured

Wat is belangrijk in een zonnebrandcrème?

Gebruik altijd een zonnebrand crème of dagcrème met een goede UV-filter. Het beste is een zonnebrandcrème met zowel UV-A als een UV-B filter (een breed spectrum bescherming). Daarnaast is een beschermingsfactor van 30 of meer (SPF 30) aan te raden en een zonnebrandcrème die waterafstotend is.

Is zon bescherming het hele jaar door nodig?

Ja. UVA-straling is er ALTIJD, zelfs in huis of op een bewolkte dag. Blootstelling aan de zon is daarnaast cumulatief. Dus één jaar dagelijkse blootstelling aan de zon gedurende 30 minuten staat gelijk aan ongeveer 22 dagen volledige blootstelling aan de zon, 8 uur per dag.

 

 

Wat betekent SPF?

SPF staat voor “Sun Protection Factor”. De SPF geeft aan in welke mate de zonnebrandcrème beschermt wanneer deze op de huid wordt aangebracht. Een SPF 30 betekent dat het 30 keer langer duurt voordat de huid rood wordt dan zonder zonnebrandcrème. Een SPF 30 of hoger wordt standaard geadviseerd ongeacht het huidtype. SPF 30 beschermd de huid al voor zo’n 96 à 97% tegen UV straling. Dit is voldoende voor de zomer in Nederland. SPF 15 beschermd voor circa 93% tegen UV licht.  Dit is voldoende voor de wintermaanden in Nederland.  Ga je meer richting de evenaar dan moet je daar je SPF op aanpassen.

Elke 2 uur opnieuw smeren, en voldoende,  blijft heel belangrijk, ongeacht de SPF.

 

 

Wat is het verschil tussen een chemische- en een fysische zonnebrandcrème?

Deze twee vormen van zonnebrandcrème werken verschillend, maar zorgen beiden ervoor dat UV-straling de huid niet doordringt. “Chemische” zonnebrandcrèmes absorberen (of neutraliseren) UV straling voordat het de huid doordringt. “Fysische” zonnebrandcrèmes reflecteren UV-straling. De chemische en fysische zonnebrandcrèmes voldoen aan exact dezelfde normen voor huidbescherming en worden aan dezelfde testen onderworpen.

De keuze tussen de twee typen zonnebrandcrèmes is daarom volledig gebaseerd op individuele voorkeuren.

Hoe kunnen antioxidanten helpen?

Antioxidanten zijn in staat kleine hoeveelheden aan vrije radicalen (instabiele moleculen die cellulaire schade kunnen veroorzaken), te stabiliseren en te elimineren, zelfs wanneer de huid wordt beschermd. Een goede zonnebrandcrème bevat ook de juiste anti oxidanten. Controleer dat altijd.

Wat is Ultraviolet (UV) licht?

Ultraviolet is een kleur van het licht dat niet waarneembaar is met het menselijk oog. UV-licht dat de aarde bereikt, wordt opgesplitst in twee groepen – ultraviolet A (UVA) straling en ultraviolet B (UVB) straling. Hoewel deze straling onzichtbaar is met het blote oog, spelen UVA en UVB – straling een belangrijke rol bij aandoeningen zoals vroegtijdige huidveroudering, oogschade en huidkanker.

UVA, UVB – Wat is het verschil?

UVA-stralen zijn het hele jaar door aanwezig, ook bij bewolkt weer, en maken 95 % uit van de UV-stralen die het aardoppervlak bereiken. Ze dringen door wolken, glas en de opperhuid en in tegenstelling tot UVB-stralen veroorzaken ze geen pijn, maar ze kunnen wel heel diep in de huid dringen, tot in de cellen van de lederhuid. Het zijn de belangrijkste producenten van vrije radicalen, die de cellen op lange termijn kunnen beschadigen.

UVB-stralen vormen 5% van de UV-stralen die de aarde bereiken. Ze zijn zeer energierijk, worden tegengehouden door wolken en glas, en kunnen in de opperhuid dringen. Ze zijn verantwoordelijk voor het bruin worden, maar ook voor verbranding en voor allergische reacties en huidkanker. Het is dus van belang de huid tegen zowel UVA als UVB te beschermen.

Waarom zijn de zonnebrandcrèmes van Jan Marini Skin Research uniek?

Flash-Care heeft gekozen voor de zonnebrandcrèmes van Jan Marini. Beide zonnebrandcrèmes zijn verrijkt met antioxidanten, hydrators en geavanceerde ingrediënten, zoals microscopische sponsjes die de huid een pure, matte finish geven. De crèmes bieden een breed spectrum UV-A en UV-B bescherming en geven een optimale bescherming gedurende de dagelijkse blootstelling aan zon, zee, water en wind.

 

DAILY FACE PROTECTANT BREED SPECTRUM SPF 30

Daily Face Protectant is een waterproof formule en biedt een breed spectrum UVA en UVB bescherming, geschikt voor elk huidtype. Het biedt optimale bescherming tegen de zon dankzij een krachtig antioxidant component en een uitstekend hydraterend complex. Het voelt niet zwaar of vettig en maakt de huid zijdezacht. Het biedt een continue dekking gedurende de dagelijkse blootstelling aan zon, zee, wind en water.

 

 

 

 

 

 

MARINI  PHYSICAL PROTECTANT SPF 30

 

Marini Physical Protectant biedt een superieure bescherming tegen de zon, gebruikmakend van uitsluitend physical filters voor breed spectrum UVA-en UVB-bescherming om het risico van vroegtijdige huidveroudering te verminderen. Deze luchtige bescherming heeft, dankzij zinkoxide, een universele tint en geven de vette huid een pure, matte finish. Groene thee-extract en alpha bisabolol zorgen voor een betere bescherming tegen vrije radicalen, terwijl verzachtende en kalmerende ingrediënten de huid ontdoen van stress, als gevolg van UV en hitte. Blootstelling aan de zon verhoogt het risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Om dit risico te verminderen, dient regelmatig een zonnebrandcrème te worden gebruikt met een breed spectrum SPF van 15 of hoger.

 

Beide zijn;   Water Bestendig (80 Minuten)

  • Verrijkt met hydrators en meerdere antioxidanten
  • Voelt licht aan op de huid en is niet vettig
  • Perfect voor dagelijks gebruik
  • Breed Spectrum UVA en UVB Bescherming
  • Waterafstotend tot 80 Minuten
  • Ten minste om de 2 uur opnieuw aanbrengen
  • Parabenen-vrij, Olie-vrij

Tags: , , , , ,