Special care

Weer aan de slag!

Overheidsmaatregelen versoepeld, schoonheidsspecialisten mogen weer aan de slag.
De overheid heeft aangekondigd dat schoonheidsspecialisten met ingang van 11 mei weer behandelingen mogen uitvoeren.

“We zijn blij dat het RIVM en het kabinet hebben toegezegd dat het weer veilig en verantwoord is om contactberoepen te mogen uitoefenen. Wij hebben er hard aan gewerkt en zijn er klaar voor.”, aldus ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten.


Alleen op afspraak en zonder klachten
De heropening van de sector gaat in op 11 mei met een ‘COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten’, samengesteld op basis van o.a. de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt het verplicht om alleen op afspraak te werken. Bij het maken van de afspraak, telefonisch of schriftelijk, zal gevraagd worden of de klant COVID-19-klachten heeft.

De consument kan erop vertrouwen dat ze bij de ANBOS schoonheidsspecialist in veilige handen is.

Wel of geen persoonlijke beschermingsmiddelen?
Het kabinet geeft nu aan dat contactberoepen niet per se een mondneusmasker hoeven te dragen.

Omdat er eerder vanuit de overheid geen advies werd gegeven over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, heeft ANBOS, naast het verplichte hygiëneprotocol, een aanvullend advies over persoonlijke beschermingsmiddelen uitgebracht. “Dit advies kan naar eigen inzicht opgevolgd worden. Als de schoonheidsspecialist zelf besluit om meer maatregelen te willen nemen, dan kunnen ze dit advies als leidraad gebruiken.

Wij zijn erg blij dat we weer aan de slag kunnen.

Richtlijnen waar wij ons aan houden; 

In de salon houden we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar.

We vragen je de afspraak te verzetten als je hoest, niest, keelpijn of koorts hebt. Ook als er iemand in je thuisomgeving is met dergelijke klachten.  

Om een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen houden in de wachtkamer en de rest van de salon wordt er alleen op afspraak gewerkt. We vragen ook iedereen om zonder gezelschap te komen.

Het is wenselijk dat je stipt op tijd bent. Niet te vroeg en niet te laat. Zo voorkomen we dat de wachtruimte te druk wordt.

Toch te vroeg gearriveerd? We vragen je in de auto te wachten, indien dit mogelijk is.

Je wordt vriendelijk verzocht je handen te desinfecteren bij binnenkomst.

Direct voor aanvang van de behandeling wordt nogmaals de risico-inventarisatie op de klachten doorgenomen. Bij een vermoede van verhoging kan de afspraak niet doorgaan. Een vervolgafspraak is pas mogelijk als de ziekteverschijnselen niet meer aanwezig zijn.  

Wij serveren geen koffie en thee om op deze manier een contactoverdracht tussen klanten te voorkomen. 

De specialist draagt handschoenen en mondkapje. En we desinfecteren na elke klant deurklink, pin, stoel en dat wat waar gebruik van is gemaakt. 

 

Behandeling kan dus alleen maar doorgaan als je gezond bent, geen klachten hebt, en geen familielid in de thuis situatie die klachten heeft en/of in quarantaine is thuis.  In dat geval graag tijdig afmelden.

 

Tags: , , , , , ,